Bedrijven zorgen steeds vaker voor een eigen financiele injectie

in de middeleeuwen speelde de opkoper een belangrijke rol in het handelsverkeer omdat er nog niet zoveel afzetkanalen waren. De opkoper was een gemakkelijke handelspartner die direct content geld bood voor de waren. Men kocht in die tijd zijn benodigdheden zo dicht mogelijk bij huis omdat buiten de steden allerlei gevaren op de loer lagen. De verspreide bevolking en de beperkte transportmogelijkheden maakte het ook moeilijk om minder courante producten van de hand te doen. Een opkoper was dan ook een graag geziene handelspartner en had vaak een behoorlijke maatschappelijke status. (bron: wikipedia)

Opkoper anno nu
Anno 2012/2013 is de essentie van een opkoper niet veranderd. Nog steeds is een opkoper een inkoper van goederen, inventaris en voorraad, ook in de vorm van minder courante producten, partijhandel en/of winkeldochters. Steeds meer bedrijven ontdekken de mogelijkheden om via een opkoper snel en makkelijk een extra financiele injectie te krijgen.

Bijkomende voordelen
Er zijn voor bedrijven nog zeker meer voordelen aan een opkoper. Wat dacht u van het besparen van dure magazijnruimte van uw overtollige voorraden? Of het afhalen van gebruikte machines bij de aanschaf van nieuwe machines.

Wil je niet dat je bestaande producten op de Nederlandse markt komen? Dan bestaan er ook mogelijkheden om bij een Opkoper de afspraak te maken dat producten buiten Nederland en indien gewenst zelfs alleen buiten Europa verkocht worden.

Laat u goed informeren
Er zit veel verschil in kwaliteit van verschillende opkopende partijen in Nederland. Laat u daarom goed informeren, en doe alleen zaken met partijen die u vertrouwt. Maak bijvoorbeeld een vrijblijvende afspraak op de locatie van de Opkoper, zodat u weet dat deze is voorzien van een bedrijf. Check ook de vermelding in het KvK en vraag indien nodig om enkele referenties.