Niet elke creditcard is een lening

Zoals het woord creditcard zelf zegt, gaat het in feite over een krediet. Iedere maand moet je de kredietmaatschappij betalen voor de uitgaven die je in de afgelopen weken gedaan hebt. Alleen bij een prepaid creditcard is dat niet het geval.
Een normale creditcard geeft je de mogelijkheid om spullen op krediet te kopen. Vandaag gaan shoppen en pas volgende maand zal het geld van je rekening gaan. Om die reden wordt zulk een creditcard niet aan iedereen toegekend. Heb je een negatieve BKR codering, dan zal je geen creditcard kunnen krijgen.
Er bestaan tegenwoordig wel creditcards die zonder krediet werken, de zogenaamde prepaid creditcards.  Net als een gewone creditcard zal je met een prepaid creditcard alles kunnen doen wat je maar wil: shoppen, restaurants bezoeken, spullen kopen op internet of een hotel boeken. Het enige verschil is dat je op voorhand geld moet opladen op deze kaart. Zo kan je dus alleen maar het geld uitgeven dat op de kaart staat.
Omdat een prepaid creditcard dus niet over een lening gaat zal zulk een kaart ook aan iedereen toegekend worden. Er zijn ondertussen heel wat aanbieders op de markt. Daarom kan u best eerst de creditcards vergelijken vooraleer een creditcard aan te vragen.