Bij welke loterij heb je de meeste winkans?

Winkansen als reden om de loterij te kiezen

Droom jij ook over de hoofdprijs in een grote loterij? Als dat de reden is waarom je meedoet, dan is het goed om je winkansen te bekijken. Als je het gevoel hebt dat het geluk aan jouw kant staat, dan kun je kijken naar de loterij met de meeste winkansen. Alle loterijen hebben een eigen winkans, dit is van te voren berekend en dit geven ze ook vrij. Je kunt dan ook zelf oordelen of dat je juist in een loterij gaat spelen met een grotere winkans of juist niet. De meeste mensen kiezen voor de grootste winkans.

Winkansen Nederlandse Loterijen

Als we nu vijf loterijen met elkaar vergelijken dan is de winkans bij de Bank Giro Loterij het grootste, hier is de winkans namelijk een op drie. Bij Lucky Day is de winkans 1 op 3,9 en bij de Nationale Postcode Loterij 1 op 3,6. Bij de Vrienden Loterij is deze kans 1 op 4,6 en bij de Lotto 1 op 5,7. Dit zorgt er voor dat je overal een vrij grote kans hebt om te winnen, maar het is nu aan jou waar je mee gaat spelen en met hoeveel loten je mee gaat spelen.

Vergroot je winkansen

Je kunt zelf je winkansen vergroten, dat kun je doen door met meerdere loten mee te spelen. Bij de Lotto kun je voor twee euro al een lot kopen, je kunt dus meerdere loten kopen zodat je op de zaterdagen nog meer geld kunt winnen. Bij de Nationale Postcode Loterij is iedere 5e van de maand de trekking en kun je dus op dat moment een leuk bedrag of een andere prijs winnen. De Bank Giro Loterij maakt het iedere 1e van de maand spannend en bij Lucky Day kun je zelfs dagelijks in de prijzen vallen. Dan is er nog de Vrienden Loterij, daarbij kun je iedere 3e van de maand volop in de prijzen vallen. Bij deze laatste loterij word je extra verwend als je een prijs hebt gewonnen, je kunt je prijs namelijk ook met vrienden delen. Zij krijgen dan dezelfde prijs als die jij hebt gewonnen, dat is voor hen dus extra leuk en voor jou natuurlijk ook!