Neemt de zorgverzekering een grote hap uit je budget? Vraag dan zorgtoeslag aan!

Iedere Nederlandse burger moet verplicht een basiszorgverzekering afsluiten. De overheid springt wel een beetje bij, zeker bij de laagste inkomensgroepen. Maandelijks wordt er namelijk zorgtoeslag uitgekeerd.
De kosten van een zorgverzekering zijn vaak niet te onderschatten. Het gaat toch al gauw over een bedrag van 100 euro per maand. Zeker voor de mensen met een lager inkomen neemt de zorgverzekering elke maand een flinke hap uit het budget. De overheid heeft echter een sociale correctie voorzien en keert maandelijks zorgtoeslag uit. Heel wat mensen kunnen hier beroep op doen, zelfs als je een gemiddeld of normaal inkomen hebt.
Verdien je weinig, dan heb je recht op een hoge maandelijkse zorgtoeslag van bijvoorbeeld 83 euro. Verdien je veel, dan zal het bedrag heel wat lager liggen, soms zelfs maar enkele euro’s per maand. De zorgtoeslag wordt vastgelegd volgens inkomensschijven die per 500 euro stijgen. Tot een inkomen van 27 000 euro heb je recht op zorgtoeslag. Als je in 2016 meer dan 27 500 euro verdient verlies je het recht op zorgtoeslag.
Om zorgtoeslag te kunnen aanvragen moet je minimum 18 jaar oud zijn, de Nederlandse nationaliteit bezitten en een zorgverzekering hebben van een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. Je kan eenvoudig zorgtoeslag aanvragen via het internet. De hele procedure neemt slechts enkele minuten in beslag.