De actuele koperprijs

Niet alleen het nieuwe koper, welke verhandeld wordt op de beurs  is veel meer in waarde gestegen, maar ook de schrootprijzen zijn de pan uitgerezen. De beursprijzen zijn namelijk indirect gekoppeld aan de prijs van oud koper.  Stijgt de prijs van koper op de beurs dan zal dat ook gevolgen hebben voor de oud koper prijs. Hetzelfde geld voor een dalende prijs. De prijzen op de beurs zijn afhankelijk van vraag en aanbod, economische situatie, de huidige voorraad en productie en miningkosten.

De grootste future markten bevinden zich voornamelijk in New York en in London. Door te speculeren en te beleggen op de beurs fluctueert de prijs dagelijks.  Zoals al eerder genoemd heeft de huidige economische situatie ook invloed op de koperprijs. Naast de economische invloed  wordt de vraag naar koper wordt alsmaar groter en het aanbod neemt geleidelijk af. Hierdoor wordt de prijs omhoog gestuwd. Omdat het recyclen van koper goedkoper en milieuvriendelijker is dan het delven is de handel in oud koper de laatste jaren sterk gegroeid. Veel particulieren, maar ook bedrijven brengen hun oude apparaten en metaalafval waar koper in is verwerkt naar de handelaar in ruil voor geld. Omdat de prijs van koper momenteel zo hoog staat betekend dit ook dat er steeds meer koper gestolen word. Regelmatig is in het nieuws te lezen dat er koper gestolen word. Vooral de spoorwegen zijn de laatste tijd doelwit van koperdieven.

Wil jij weten dat de actuele koperprijs van vandaag is? Verkopen van oud koper levert namelijk erg veel geld op! Let er wel op dat oudijzer- en schroothandelaars verschillende prijzen hanteren. Het is daarom verstandig om meerdere handelaars aan te doen om de prijzen met elkaar te vergelijken. Hierdoor krijg je het meeste waar voor je koper.