Dek de ziektekosten van je huisdier

Iedereen in Nederland heeft een ziektekostenverzekering. Maar waarom hebben alle dieren dat eigenlijk niet? Huisdiereigenaren zouden het moeten overwegen want op de lange termijn kan dit veel geld schelen. Het is waarschijnlijk dat een hond of kat in zijn leven ziek wordt. Een bezoekje naar de dierenarts, aanschaf van medicatie of een eventuele operatie kosten bergen met geld. Dit moet dan maar in 1 keer opgehoest kunnen worden. Misschien is nu wel het moment om je trouwe viervoeter te verzekeren. Er zijn verschillende partijen die een dierenverzekering aanbieden zoals Ohra, Proteq of Hema. Neem eens een kijkje op www.uitmetkorting.nl.
 
Het klinkt misschien wat vreemd, een hond kat of zelfs een konijn met een verzekering. Maar je moet er toch niet aan denken dat je beestje medische hulp nodig heeft en jij het niet kan betalen. Het kan veel geld schelen als je het dier direct verzekerd als kitten of puppy. Omdat het beestje dan nog niet veel risico loopt zijn de premies gunstig. Je kan dan ook een verzekering voor een langere termijn afsluiten, wat ook voor een korting zorgt. Maar dit kan per verzekeraar verschillen.
 
Er worden per jaar honderden, dan niet duizenden, honden en katten aangereden. Het kan overal gebeuren en je moet er op voorbereid zijn dat dit ook jouw dier kan overkomen. Je laat je kat toch met een fijner gevoel naar buiten als je weet dat de avonturier goed verzekerd is. Voor een lage premie verzeker jij je dier al tegen een goede dekking. De premie hangt wel weer af van het dier. Zo is een hond vaak wel wat duurder dan een kat. En ook tussen rassen kan een groot verschil zitten. Het is dus zaak dat je goed vergelijkt en bekijkt welke verzekeraar de beste zorg en premie voor jouw dier verschaft. Er bestaan nu ook vergelijkingssites voor deze dierenverzekeringen.