Online lenen, voor wie slim is!

Waar vind je eigenlijk een passende auto lening? Gunstig geld lenen bij een lokale ING & Rabobank klinkt als een optie, maar die banken hebben liever je spaargeld. Niet alleen het surfen op Marktplaats naar een gebruikte auto kost tijd, ook het vinden van de juiste krediet voorwaarden neemt tijd in beslag. TV spotjes van aanbieders van financieringsproducten komen ze veelal met lok tarieven. De eerste periode ziet er mooi uit, bijvoorbeeld de eerste vier maanden een minimale rente betalen. Echter kijk hier even uit want na de voordelige eerste periode gaat de bank opnieuw tellen.

 Helaas veel krediet verstrekkende ondernemingen die een huurkoop constructie offreren voor een gebruikte auto calculeren na de goedkope eerste termijnen tot wel 15% rente op jaar basis over de auto lening.

Het is dan ook een must om bij enkele online krediet verstrekkers een vergelijking op te vragen voor een auto lening. Krediet verstrekkers die echt het beste met je voor hebben, hebben hier mee geen problemen. Leg alle aanbiedingen naast elkaar en bekijk ze nauwkeurig, zowel de rente die je gaat betalen als de duur van de financiering.

Een nieuwe auto kopen op basis van een rente dragend krediet neemt altijd risico’s met zich mee. Het zal je maar overkomen dat je tweedehands Citroën C3 met verlies verkocht moet worden halverwege de contract overeenkomst. Kijk daarom goed naar de lengte van de krediet periode als de levensduur van de auto en sluit in dien mogelijk een bijkomende verzekering af.

Dex een systeembeheerder van vijfendertig uit de Beemster heeft weinig te wensen over. Een lieve verloofde, een eigen rijtjeswoning en een actief sociaal leven. Toen hij negen maanden geleden een nieuwe Nissan wilde aanschaffen, heeft hij eerst meerdere leningoffertes aangevraagd. Onder andere bij de SNS bank en de verkoper, en heeft toen met deze offertes in de hand maar eens online gekeken voor een persoonlijke lening met lage rente. Na een paar vergelijkingen was het verschil 194 Euro per maand, berekend over de gehele periode van de persoonlijke lening.

Benthe(58) Zwijndrecht
Een online auto lening is een wereld van verschil met de bank.
Noor(53) Hellevoetsluis
Met een krediet van de ABN-AMRO bank hadden we de Land Rover nooit kunnen terug betalen.