Online autofinanciering afsluiten

Waar regel je eigenlijk een voordelig krediet voor de auto? Gunstig een auto financieren bij een plaatselijke ING of SNS bank klinkt leuk, maar deze banken vragen een rente tarief over een financiering waar je niet vrolijk van wordt. Geloof me, als je echt de meest gunstige financiering wil hebben zal je toch een paar rondjes rond de kerk moeten rijden.

Bijna alle krediet verleners komen ze regelmatig met lok rente tarieven. Je start dan met een mooie aanbieding, bijvoorbeeld de eerste twaalf maanden een minimale vergoeding betalen. Maar kijk uit na de eerste gunstige periode komt de ware aard van de financieringsvorm naar boven. Een groot aantal verkopers van auto’s die een doorlopend krediet aanbieden voor een tweedehands auto rekenen na de goedkope begin periode tot wel 15% rente per kalender jaar over het uitstaande bedrag.

Het is dan ook aan te raden om bij verschillende online krediet verstrekkers een berekening aan te vragen voor een auto lening. Krediet verstrekkers die een goed en transparant product hebben, hebben hier mee geen bezwaren. Neem de diverse aanbiedingen naast elkaar en lees ze goed, zowel de rente die je moet betalen als de lengte van de aanbieding.

Een gebruikte auto aanschaffen met een rente dragende lening neemt toch een aantal risico’s met zich mee. Het kan zo zijn dat je nieuwe Fiat Panda met verlies van de hand gedaan moet worden nog tijdens de persoonlijke lening. Kijk daarom grondig naar de duur van de persoonlijke lening als de rij periode van de auto en sluit eventueel een additionele verzekering af.

Ruben een taxichauffeur van negenendertig uit Arnhem heeft het super voor elkaar. Een sympathieke verloofde, een eigen huisje en vrienden op de sportclub. Toen hij elf maanden geleden een zes maanden oude Fiat wilde kopen, heeft hij eerst meerdere kredietoffertes opgevraagd. Onder andere bij de Rabobank en de verkoper, en heeft daarna met deze aanbiedingen in de hand maar eens online te rade gegaan voor een financiering die betaalbaar zou zijn voor de auto. Tot zijn verbazing was het verschil een dikke 167 Euro per maand, berekend over de gehele periode van het krediet.

Nick(41) Almere
“Ook ik heb eerst bij de ABN-AMRO bank geprobeerd een krediet aan te vragen, maar na hun voorstel toch op internet een financiering voor de auto afgesloten.

Teun(51) Enkhuizen
Geen online offerte aanvragen voor een gunstige auto lening, is echt niet slim en je bent een dief van je eigen spaargeld.