Stop met te veel betalen, vergelijk online je auto financiering!

Waar regel je eigenlijk een voordelig krediet voor de auto? Aantrekkelijk geld lenen bij een lokale ABN-AMRO en Rabobank klinkt vertrouwd, maar die banken hebben liever je spaargeld. Voor het vinden van de financiering die bij jullie budget past zal je verder moeten kijken als een bezoekje aan de plaatselijke SNS of ABN-AMRO bank. TV spotjes van auto dealers komen ze veelal met stunt leningen. Je start dan met een mooie aanbieding, bijvoorbeeld de eerste negen maanden geen rente betalen. Maar kijk uit na de begin periode komt de financieringsaap uit de mouw. Vele auto handelaren die een huurkoop constructie offreren voor een nieuwe auto rekenen na de goed uitziende eerste termijnen tot wel 15% rente op jaar basis over het krediet.

Het is dan ook absoluut aan te raden om bij verschillende krediet verstrekkende sites een offerte aan te vragen voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Financiers die echt het beste met je voor hebben, hebben hier mee geen problemen. Leg alle aanbiedingen naast elkaar en bekijk ze aandachtig, zowel de procentuele vergoeding die je moet betalen als de duur van het krediet.

Een nieuwe auto kopen met een financiële constructie neemt altijd risico’s met zich mee. Het zal je maar gebeuren dat je nieuwe Skoda Oktavia te groot is voor de nieuwe gezinssituatie op een kwart van het doorlopend krediet. Kijk daarom secuur naar de lengte van de persoonlijke lening als de economische levensverwachting van de auto en sluit in dien mogelijk een aanvullende verzekering af.

Dylan een automonteur van negenentwintig uit Hilversum heeft het goed. Een aardige vrouw, een eigen huisje en elk weekend er met vrienden op uit. Toen hij vijf maanden geleden een half jaar oude Ford wilde overnemen, heeft hij eerst verschillende financieringsoffertes opgevraagd. Onder andere bij de ABN-AMRO bank en de verkoper van de auto, en heeft toen met deze aanbiedingen in de hand maar eens online rond gesnuffeld voor een gunstiger doorlopend krediet. Na een paar vergelijkingen was het verschil 135 Euro per maand, berekend over de 36 maanden.

Robin(50) Huizen
Ik viel bijna van mijn kruk, toen ik de belachelijke verschillen zag tussen een online krediet en de tarieven die door de Regiobank gehanteerd worden.
Roan(54) Oegstgeest
Met een financiering van de Regiobank hadden we de Hyundai niet kunnen rijden.