Autoverzekering voor jongeren

Risico groep
Veel jongeren worden geconfronteerd met het feit dat ze geen autoverzekering krijgen als ze die aanvragen bij diverse verzekeraars. Hoe dat komt? Jongeren worden door de verzekeraars gezien als risicogroep, doordat ze onervaren zijn en volgens de verzekeraars meer kans op schade hebben. Daarbij wordt door de meeste verzekeraars gekeken naar het type auto. Iemand die een snelle en zware auto probeert te verzekeren zal waarschijnlijk bedrogen uitkomen of een torenhoge premie moeten betalen om dit te realiseren. Het is verstandiger om een kleinere en lichtere auto te registreren voor de verzekering, omdat men hier waarschijnlijk eerder mee akkoord zal gaan.

Leren rijden
Verzekeraars zien jongeren als risicovolle doelgroep en zijn bang dat deze hoge kosten zullen maken. Tegenwoordig zijn de eisen voor het rijbewijs dan ook erg hoog en moet men zorgen voor schadeloze jaren. Bij overtredingen wordt het rijbewijs dan ook weer zo ingenomen. Het is daarom, ook voor jezelf, verstandiger om een kleinere en lichtere auto aan te schaffen, zodat de verzekeraars akkoord gaan. Daarnaast kan men in een kleinere auto prima leren rijden en heb je al snel een aantal schadevrije jaren op je naam staan.
Een rijbewijs halen valt tegenwoordig niet mee, maar daarna wordt het ook niet veel eenvoudiger voor jongeren. Zorg dat je een auto koopt die wordt geaccepteerd door de verzekeraars en besef dat je later profijt zult hebben bij deze keuze.