Besparen op de autoverzekering

Besparen met kennis
Allereerst is het belangrijk om te weten hoeveel schadevrije jaren men al heeft gereden. Vraag deze altijd op bij uw huidige verzekering. Daarna kan men beginnen met oriënteren op de markt van aanbieders. Vraag meerdere offertes aan en vergelijk de voorwaarden. Bepaal welke verzekeraar het meeste biedt voor de minste prijs, van de zaken die u nodig heeft. Overleg de schadevrije jaren, want dit kan erg veel schelen per maand. Bekijk ook altijd of er geen dubbele verzekeringen lopen.

Het eigen risico
Bijna alle verzekeraars kennen een eigen risico. Deze kan bij veel van de verzekeraars worden afgekocht of verhoogd worden. Hierdoor kan men besparen om de kosten van de verzekering. In gevallen van kleine schade is het altijd verstandig om te bekijken of de kosten niet beter zelf betaald kunnen worden, zodat het eigen risico in tact blijft en de schadevrije jaren niet minder worden. Hierdoor kan de premie aardig oplopen.
Gebruik door meerdere personen

Wordt de auto door meerdere personen in een gezin gebruikt? Dan is een all risk verzekering een goede oplossing. Hierdoor wordt de schade gedekt, ook als iemand anders in de auto rijdt. Bij een aantal verzekeraars kan men bezuinigen op de kosten door diverse regelingen. Meer auto`s kunnen dan bijvoorbeeld korting krijgen als ze aan de verzekering worden toegevoegd.