Gezamelijke rekening

Een gezamenlijke rekening

Een ander woord voor een gezamenlijke rekening is de en/of rekening. Deze rekening kan geopend worden door twee personen of meer. Dit is bijvoorbeeld handig als je samenwoont of gaat samenwonen en samen een (spaar)rekening wilt  delen De en/of rekening van de ING een goede optie. Hoe werkt het? Je opent samen een rekening en je krijgt allebei een eigen pasje.  Zo kunnen jij en je partner alle inkomsten en uitgaven inzien. De partner hoeft geen toestemming te vragen om geld op te nemen of in te leggen.

De en/of rekening is niet alleen handig in een relatie, maar ook in andere situaties. Wanneer je gaat samenwonen met vrienden in een studentenhuis kan een en/of rekening een goede uitvinding zijn. Er moeten gezamenlijke boodschappen gedaan worden en huur worden betaald. Daarnaast komen er altijd weer onverwachtse en vervelende kosten de hoek om kijken, zoals de gemeentebelasting. Met de ING en/of rekening kunnen jullie samen een rekening openen waarbij deze kosten gemakkelijk betaald kunnen worden.

Met de en/of rekening kan je ook een gezamenlijke spaarrekening openen. Spaar je met je vriendin of vriend voor een auto of dat ene perfecte bootje voor in de grachten? Op deze spaarrekening kan ieder op elk moment een mooi bedrag storten, zodat het spaardoel snel bereikt wordt.

En/of rekening beëindigen?

Het is natuurlijk mogelijk dat een relatie stuk gaat of dat de partner komt te overlijden. Zulk nieuws hoor je liever niet, maar dit is geen enkel probleem voor de gezamenlijke rekening. De en/of rekening kan gewoon voor één persoon blijven bestaan, maar er moet wel goed bijgehouden zijn wat de rekeninghouders hebben ingelegd en opgenomen. Bij overlijden wordt het bedrag van de overledene van de rekening afgehaald en hierover moet belasting worden betaald voordat het in de handen kan komen van de erfgenamen.

De en/of rekening kan dus gebruikt worden als betaalrekening en spaarrekening en maakt het samenleven net iets makkelijker.