Uw perfecte witgouden trouwringen

De zoektocht begint bij het orienteren op de verschillende mogelijkheden die er zijn. Al snel zult u erachter komen dat de keuze onbeperkt is. De keuze van de kleur en het materiaal zal de keuze niet kleiner maken, omdat alle trouwringen verkrijgbaar zijn in zowel roodgoud, geelgoud en witgoud. Ook alle combinaties hiertussen zijn mogelijk. Tegenwoordig zijn er ook ringen waarin zwartgoud vermengd zit. De keuze lijkt zich hierdoor meer uit te breiden dan in te krimpen.

Al snel zult u gaan kijken naar breedte en de dikte van de ring, dit zal wel zorgen voor een inkrimping van de onbeperkte mogelijkheden. Vervolgens kiest u voor een set van witgouden trouwringen. Het aantal en de grootte van de briljant geslepen diamanten in de ring zal weer zorgen voor een inkrimping van de mogelijkheden. Wilt u een matte of liever een glanzende trouwring? Of kiest u voor een combinatie van beide? Wilt u een ronde of vierkante afwerking aan de bovenzijde van de ring? Al deze vragen kunt u zichzelf nog stellen om tot het juiste besluit te komen.

Er bestaat ook nog verschil in kwaliteit van het goud. Kiest u voor een 14 karaat of 18 karaat witgouden ring? Het verschil zit in de zuiverheid van het goud en dus ook de kleur. 14 karaat wordt ook aangeduid met 585, dit betekend dat 585e deel van de 1000 zuiver goud is. Hier is koper en zilver aan toegevoegd. Deze materialen beïnvloeden het goud wel op een positieve manier. Bij 18 karaat ligt het deel al een stuk hoger, hierbij bestaat 750e deel van de 1000 uit puur goud. Het overige deel is ook aangevuld met koper en zilver. Om van geelgoud, de originele kleur goud, witgoud te maken is er sprake van een legering met palladium.

De kleur witgoud wordt vaak vergeleken met zilver en platina, omdat het dezelfde kleur lijkt te hebben. Het verschil zit hem in de kwaliteit van het materiaal. Witgoud blijft langer een mooie heldere kleur behouden. Witgouden trouwringen zullen langer mooi blijven dan trouwringen van zilver of platina. Trouwringen staan voor het bij elkaar blijven, dus geven wij het advies ringen van het beste materiaal te kiezen.