10 manieren om iedere maand geld te besparen

Bespaar iedere maand op de vaste lasten met deze praktische tips en hou geld over voor leuke dingen.

Internetten wordt steeds goedkoper, maar daar profiteer je als bestaande klant niet automatisch van. De lagere prijzen zijn voor nieuwe klanten en bestaande die actie ondernemen. Check de website van je internetprovider om te kijken of het goedkoper kan. Als dat zo is heb je het één telefoontje naar je internetprovider geregeld.

Overstappen naar een goedkopere energieleverancier levert je ook zomaar enkele tientjes per maand op. Afhankelijk van je gebruik levert overstappen zo’n 10 tot 25 euro per maand op. Dit voordeel geldt vaak alleen het eerste jaar dat je overstapt.

Mobiel bellen kan in veel gevallen ook goedkoper. Je abonnement stilzwijgend laten doorlopen is niet slim en duur. Als je telefoon nog goed werkt kun je je abonnement met sim only verlengen ook enkele tientjes per maand besparen.

Op verzekeringen kan de gemiddelde consument 50 euro per maand besparen. Hoeveel je precies kunt besparen is onder meer afhankelijk van de gezinssamenstelling en hoe lang je al een verzekeraar zit. Vooral op de zorg-, auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering valt gemiddeld vrij veel geld te besparen.
De boodschappen plannen zorgt ervoor dat je minder impulsinkopen doet en meer kunt profiteren van aanbiedingen. Als je thuis al checkt wat er in de aanbieding is en daar vervolgens je weekmenu op aanpast kun je veel geld besparen.

Uitgaan is misschien niet iets waar je graag op bespaart, maar er zijn vele leuke uitjes die niets of bijna niets hoeven te kosten. Een wandeling op het strand of in het bos met een pick nick is op zijn tijd net zo leuk als een pretpark. Of eet gezellig met vrienden thuis in plaats van in het restaurant. Leuke uitjes hoeven niet altijd veel geld te kosten.

Wie echt wil besparen kijkt kritisch naar zijn auto. Een kleine tweedehands auto is veel goedkoper in gebruik dan een nieuwe middenklasser. Daarmee bespaart de gemiddelde consument zo’n 200 euro per maand.