De zoektocht naar een goed verdienmodel voor uw website

Verdienmodel
Elke website heeft een bepaald verdienmodel. Het begint met het aantrekken van gerichte bezoekers, door een scale van activiteiten, ondersteunend door online marketing diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan SEO (optimaliseren van resultaten in Google op gerichte zoekopdrachten van gebruikers) en SEA (betaald adverteren in Google).

Een vereiste van een verdienmodel van een website is de mogelijkheid tot het vervullen van een doel op de website, een zogenoemde conversie. Een conversie kan bijvoorbeeld zijn ‘een ingevuld contactformulier’ of een ‘geplaatste bestelling in een webshop’. Samen met u kunnen we doorrekenen hoeveel een ingevuld contactformulier u ongeveer waard is. Op basis van deze bedragen kunnen we samen met u een goed online marketing plan opzetten, zodat ook uw website rendabel wordt.

3 tips voor een rendabele website!

  • Zorg voor genoeg conversiemogelijkheden, zoals het invullen van een contactformulier, het aanvragen van een offerte of het kunnen bestellen (en betalen) van een product of dienst.
  • Zorg dat uw conversie u genoeg opleveren. Je verdiendt immers niet veel aan een product of dienst met weinig tot geen marge. Reken goed door hoeveel u kunt missen voor uw online marketing activiteten (20 tot 30% van uw marges zijn hierbij geen uitzondering)
  • Zorg dat uw website voldoet aan de hedendaagse standaarden: Een goed website ontwerp, beheerbaar via een CMS en beschikbaar voor zowel een normale computer als een mobiel/tablet. 

 Wilt u ook een website laten maken door Bureau Vet in Boxmeer, waarbij we samen met u kijken naar het mogelijke verdienmodel voor uw organisatie. Neem dan eens vrijblijvend contact op of breng een bezoek aan onze website bureauvet.nl.