Het financieren van een restschuld

Het is op diverse manieren mogelijk om deze restschuld weg te werken. Hieronder een aantal opties om uw restschuld weg te werken.
 
Eigen geld
Het meest ideale scenario om van een restschuld af te komen is door eigen financiële middelen in te zetten. Heeft men voldoende spaargelden dan kan men de restschuld daaruit aflossen. Deze optie is tegenwoordig niet voor veel mensen weggelegd, omdat de restschuld vaak bestaat uit een bedrag dat mensen niet zomaar uit eigen gelden kunnen ophoesten.
 
Meenemen in nieuwe hypotheek
Deze optie wordt vaak gebruikt. Hierbij wordt de restschuld meegenomen in de nieuwe hypotheek. Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat hierdoor de maandelijkse lasten omhoog zullen gaan. Tegenwoordig is het ook nog eens zo dat de restschuld niet meer fiscaal aftrekbaar is. Om deze optie te gebruiken, dient men wel over het juiste inkomen te beschikken, omdat anders de bank niet zal instemmen met het meenemen van de restschuld in een nieuwe hypotheek.
 
Krediet
Wie geen nieuwe hypotheek gaat afsluiten en ook geen eigen middelen heeft om de restschuld af te lossen, kan zich altijd nog wenden tot een kredietverstrekker. Bij het kiezen voor deze optie is het belangrijk om te kijken of men de maandlasten kan dragen. Men kan hierbij gebruik maken van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.