Opletten bij afsluiten reisverzekering

Dekking
Er bestaan nogal wat verschillen in de mate van dekking door reisverzekering. Waar sommige complete pakketen aanbieden, worden bij andere aanbieders slechts delen vergoed en moet men extra opties toevoegen aan het pakket. Een aantal zaken mogen in uw reisverzekering niet ontbreken. Een veelvoorkomend probleem is diefstal en beschadiging of zoek raken van bagage. Ook de kosten bij ziekte en overlijden van een persoon kunnen snel hoog oplopen. Bekijk de voorwaarden van de verzekeraar goed om te zien wat er wel en wat niet vergoed wordt.
 
Aanvullingen
Let bij het afsluiten van een reisverzekering op de algemene voorwaarden van de verzekering. Daarin kan men vinden wat wel en wat niet vergoed wordt. Verzekeraars zullen proberen om een zo compleet mogelijk pakket aan iedereen te leveren, maar ben daar wel kritisch over. Sommige aanvullingen zullen niet van toepassing zijn op u en uw gezin of reisgezelschap en zullen dat ook nooit worden gebruikt. Waarom zou u er dan voor betalen? Ook extra risico`s, zoals reizen naar een gevaarlijk land of extreme sporten zitten niet standaard in een verzekering. Bekijk de overeenkomst goed en vraag bij diverse verzekeraars na welke dekking ze bieden of kunnen leveren.
 
Bij het afsluiten van een reisverzekering is het belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen, zodat men weet wat er verzekerd wordt.