Hypotheek met Bkr

De Nederlandse banken zijn in Europees verband er op aangesproken dat zij voorzichtig om moeten springen met hun reserves. Het devies is om juist reserves op te bouwen en om zuinig te zijn met het verstrekken van leningen. Voor starters en mensen met een negatieve BKR codering is het dus erg lastig om een hypotheek te krijgen.
 
Is het dat helemaal niet mogelijk om een hypotheek te krijgen als u een BKR notering heeft? Jawel. Ten eerste zijn er verschillende soorten BKR coderingen. Het kan zijn dat u een negatieve aantekening heeft omdat u ooit een krediet heeft afgesloten voor de aanschaf van bijvoorbeeld een auto, een keuken of een computer. Inmiddels heeft u dit krediet misschien al lang ingelost, maar kredietverstrekkers bieden u vaak de mogelijkheid om het krediet ‘open’ te laten staan. Mocht u dan nog eens geld nodig hebben voor de aanschaf van iets dan hoeft al het papierwerk niet opnieuw ingevuld te worden en kunt u gemakkelijk opnieuw een krediet ontvangen.
 
 Door deze ‘open’ status heeft u echter wel een aantekening bij het BKR te Tiel. Even contact opnemen met de kredietverstrekker en het definitief stopzetten van de kredietmogelijkheid is vaak al voldoende om de negatieve codering te verwijderen.
 
Ook zijn er geldverstrekkers die nog wel hypotheken beschikbaar stellen aan mensen met een negatieve registratie bij het BKR. Het nadeel is dan vaak dat de rentevergoeding die gevraagd wordt veel hoger ligt dan bij andere hypotheken. U dient zich dan ook af te vragen of het verstandig is om, als u al schulden heeft, een dergelijke verbintenis met nog meer kans op schulden aan te gaan.