Geld lenen als student?

Geld lenen als student?

Als student geld lenen is stukken moeilijker dan voor werkende mensen. Dit komt omdat er een kleiner inkomen is. Dit is ook niet gek want studenten zijn veel tijd kwijt aan hun studie en kunnen niet veel uren werken zonder dat de studie eronder lijdt. En natuurlijk studenten moeten ook nog tijd hebben om te feesten!

De mogelijkheden

Geld lenen studenten is uiteraard mogelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden denkbaar zoals het lenen bij DUO of bij de ouders of bekenden. Nu is dat laatste moeilijker geworden door de crisis en iedereen heeft gewoon minder te besteden en is het voor de ouders dus ook moeilijker om hun kind te ondersteunen. Behalve dat ouders minder te besteden hebben is het voor een student ook wel wat oncomfortabel om geld te lenen bij de ouders. Men woont voor het eerst apart en wilt graag laten zien dat ze zelf kunnen leven en rond kunnen komen. Deze zaken belemmeren het vaak dat een kind geld gaat lenen bij de ouders.

Een andere mogelijkheid is om geld te lenen bij een bank. Veel banken hebben een standaard bedrag dat studenten rood kunnen staan en hebben daar vaak veel te hoge rentes bij. Het is dus verstandiger om een andere manier te vinden om geld te lenen. De oplossing hiervoor kan een minilening zijn.

De minilening

Helaas zijn er maar weinig minilening aanbieders die het toestaan om als student zijnde geld te lenen. Bij een minilening leen je geld voor een korte periode bijvoorbeeld een maand. Soms komen hier geen extra kosten bij als service fee en bij bepaalde partijen wel. Dit is bij elke partij anders en heeft met verschillende zaken te maken zoals bijvoorbeeld hoeveel geld er geleend wordt en hoelang het duurt voordat terug betaald wordt. Gemiddeld wordt er bij een minikrediet ongeveer 400 euro geleend en dat voor 21 dagen. Ideaal dus om het uit te zingen tot dat de studiefinanciering gestort word!

Houd er wel rekening mee dat overal geld mee verdiend moet worden. Denk dus niet zomaar dat iets gratis is!