Het ontwerpproces

Logo en Huisstijl

Het begint uiteraard met de klant die een ontwerp nodig heeft, of het nu een logo of huisstijl is. De klant zoekt een grafisch ontwerper en neemt er contact mee op. Vaak heeft de klant al enige ideeën of kernwoorden voor het ontwerp. Het is de ontwerpers taak  dit te zien uit te beelden in het ontwerp. Om meer informatie en duidelijkheid te vergaren wordt vaak gebruik gemaakt van een vragenlijst (beeldvorming ontwerp) en goede communicatie tussen de ontwerper en klant.

Als de klant alle nodige informatie heeft doorgegeven begint de ontwerper aan zijn ontwerp. Hiervoor gebruikt de ontwerper grafische programma’s (Illustrator,Photoshop of InDesign) en probeert met de gegevens die zijn gegeven door de klant een ontwerp te creëren.  De ontwerper maakt wat voorstellen van een basis ontwerp, en stuurt deze op naar de klant. De klant krijgt dan een indicatie van hoe het ontwerp er uit komt te zie, en kan met deze informatie besluiten met welk logo ze verder gaan en wat er nog bij moet komen of veranderd moet worden.

De ontwerper gaat er dan verder mee aan de slag en werkt dit ontwerp aan de hand van de informatie verder uit tot een compleet logo of huisstijl.  Zodra de klant dan tevreden is wordt er een factuur opgemaakt , na betaling worden de bestanden naar de klant gestuurd. Het logo blijft daarna altijd intellectueel eigendom van de ontwerper, dit houdt in dat als er iets veranderd moet worden aan het logo, of er andere dingen mee gebeuren met hetgeen waarvoor het is bestemd dit altijd moet worden overlegd met de ontwerper van het logo.

Uw Logo nu voor €89! Logorivals bestaat uit een drietal professionele ontwerpers. Wij zijn één van de goedkoopste aanbieders in logo ontwerp. Wij zullen u voorzien van een uniek logo met 100% tevredenheid.