Geld lenen van a tot z

Geld lenen van a tot z

Een lening afsluiten, dat doen we wel vaker in Nederland. We gebruiken een lening vooral voor het aanschaffen van consumptieve goederen zoals een auto of het aanschaffen van een woning. Er zijn een aantal verschillende leningsvormen beschikbaar en ieder hebben ze bepaalde kenmerken geschikt voor bepaalde aankopen. Zo weten we allemaal dat de hypotheek bedoeld is voor de aanschaf van een stuk grond, een woning of een kantoorpand. Kortom, onroerend goed. Een doorlopend krediet of persoonlijke lening zijn meer voor de consumptieve behoeftes zoals het aanschaffen van een auto, nieuwe meubelen of het verbouwen van de woning. In dit artikel gaan we wat dieper in op de voordelen en de nadelen van geld lenen.

Voordelen van geld lenen

Als u een lening afsluit dan heeft dat als direct voordeel dat u meer bestedingsruimte heeft gerealiseerd. Zo kunt u bijvoorbeeld uw reis, keuken, auto of verbouwing financieren. De nadelen van een lening komen later aan bod. U kunt zelf bepalen, in overleg met de kredietverstrekker, of u een lange termijn of een korte termijn krijgt om de lening terug te betalen. Als u de lasten kunt dragen dan is het verstandig om zo snel mogelijk alles af te lossen. Des te korter het termijn, des te hoger de maandlasten, maar des te sneller u van uw lening af bent. Het voordeel van het lange termijn ligt hem in de lagere maandlasten, waardoor u wel wat langer over het afbetalen doet, maar u maandelijks wel meer geld overhoudt.

Houdt dus in uw achterhoofd dat des te hoger de lening is en des te langer de looptijd is, des te meer rente u betaald en des te langer het duurt voordat u de lening terug heeft betaald.

Nadelen van geld lenen

Eenmaal het geld ontvangen begint ook direct het terugbetalen van de lening. Dit doet u in maandelijkse termijnen gedurende een overeengekomen looptijd. Het terugbetalen van de lening kan aardig lang duren en het kan zelfs zo zijn dat de lening langer loopt dan het product dat u heeft gekocht zijn waarde behoudt. Dat is vaak bij een auto het geval.

Het grootste nadeel dat aan de lening is verbonden, is de rente. Des te hoger de rente, des te duurder de lening zal zijn. U betaald de lening namelijk niet zonder extra kosten terug, u betaald over het openstaande bedrag een rentepercentage. Hierdoor bestaat het maandelijks te betalen bedrag uit een deel aflossing en uit een deel rente. Zet dus voor uzelf op een rijtje of het verstandiger is om toch te gaan sparen voor het aanschaffen van het product of dat u niet anders kunt. Vergelijk wel zo goed mogelijk al het aanbod en zoek de kredietverstrekker met de laagste rente. Want des te lager de rente, des te goedkoper u leent.

Bron: http://www.3xkloppen.nl/geld-lenen-van-a-tot-z/